Cambuus Kalmthout-Heide

De Cambuus Kalmthout-Heide
Uniek serviceconcept. Comfortabel en zorgeloos wonen aan het bruisende Heidestatieplein te Kalmthout. Het project bestaat uit 8 appartementen voorzien van videofoon, bewegingsdetectie en een noodoproep systeem.
 
Prijzen van € 1.000,- tot € 1.250,-
Laatste appartement beschikbaar!
Maar ook nog een laatste gedeelte van de commerciële ruimte beschikbaar!

 

Algemene beschrijving

Het Heidestatieplein in Kalmthout Heide is het bruisende groene draaipunt van de omgeving. De gemeente heeft zich ingespannen bij de heraanleg van het plein om de het open karakter te behouden en de groenvoorziening tot een maximum op te voeren. Tevens is er veel extra parkeergelegenheid gecreëerd naast het station. Het historische pand ‘De Cambuus’, oorspronkelijk gebouwd als hotel begin 20ste eeuw, was door de tijd heen verbasterd. De gevels waren dichtgesmeerd, de dakconstructie afgebroken om een extra verdiep te creëren en binnen waren alle authentieke elementen verwijderd. Het huidige ontwerp is met een knipoog naar het oorspronkelijke gebouw, aangevuld met de gangbare stijlkenmerken uit begin 20ste eeuw. Het gebouw is volledig herbouwd met eerbied voor de authentieke materialen en aangepast aan de huidige normen op gebied van comfort en energie zuinigheid. Deze 8 appartementen zijn van alle comfort voorzien, hebben twee of drie slaapkamers en ruime balkons. De mogelijkheid bestaat om een garageplaats en een berging aan te huren.

Bij de entree is een deurbel met videofoon verbinding naar de appartementen.

Het gebouw is logischerwijs uitgerust met liftinstallatie, noodverlichting en nooduitgang markeringen.

Er zijn appartementen met een, twee en drie slaapkamers. Allen hebben een ruime living, een (open) keuken, een badkamer en een balkon. De keuken is goed uitgerust met alle mogelijke inbouwapparatuur: een traditionele oven, een combi oven, een grote koelkast, een afwasmachine en een kookplaat met afzuigkap. Ook de badkamer is hoogwaardig afgewerkt met een inloopdouche, een dubbele lavabo en een extra wc.

Speciale aandacht is besteed aan de veiligheid. Er is een mobiele drukknop die een alarm kan doorgeven aan een alarmcentrale of een achterwacht. Deze zal dan telefonisch contact opnemen en verdere actie ondernemen.
Tevens is via een voordeurcontact en een bewegingsdetector in het appartement een registratie van aanwezigheid. Indien er overdag vier uur geen beweging meer wordt geregistreerd zal er een signaal worden verstuurd naar een alarmcentrale of een achterwacht. Deze zullen dan contact opnemen met de bewoner of verdere actie ondernemen als er geen respons is na de oproep. Voor de nacht kan variabel gekozen worden in het aantal uren rust. Als bijvoorbeeld na acht uur geen beweging wordt gedetecteerd, wordt er een signaal verstuurd naar een alarmcentrale of een achterwacht.

Er zijn algemeen-uit-schakelaren aanwezig bij de voordeur en in de masterbedroom. Hierdoor kunnen bij het verlaten van het appartement of bij het slapen gaan in een keer alle lichtpunten worden uitgeschakeld.

Een schemerschakelaar stuurt een aantal lichtpunten aan. Bij invallende schemer gaan een aantal lichten automatisch aan. Hierdoor wordt iemand nooit wakker van een klein middag dutje in een donker appartement.

Aansluitpunten voor internet, radio-televisie en telefoon zijn aanwezig.

Alle appartementen zullen individueel op de nutsvoorzieningen worden aangesloten en zullen op naam komen van de bewoners.