Pendennis Castle Brasschaat

Pendennis Castle Brasschaat
'Pendennis Castle' is een uniek project op toplocatie in het centrum van Brasschaat met 15 luxe appartementen en grote terrassen, gekenmerkt door onderscheidende architectuur van Poponcini & Lootens.

Prijzen van € 305.000,- tot € 895.000,-
Nog slechts 2 te koop.
 

Geschiedenis

De naam Pendennis Castle is ontleend aan een kasteel op de meest zuid-westelijke punt van Engeland. Het oorspronkelijke Pendennis Castle is in opdracht van Koning Henry VIII gebouwd in 1539. Het fungeerde als eerste buffer tegen de Fransen en Spanjaarden. De Paus had beide landen verzocht het Katholicisme weer in ere te herstellen in Engeland. Henry VIII had namelijk het Katholicisme afgeschaft als staatsgodsdienst om zo te kunnen scheiden van zijn vrouw en de macht verder naar zich toe te kunnen trekken.

Pendennis Castle in Brasschaat kan zich op een bescheidener historiek bogen.

Vlak voor het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog bouwde een Engelsman op het kruispunt Augustijnslei-Aerdenlei, axiaal ingeplant op de Duboislei, Pendennis Castle. De man vluchtte tijdens de oorlog naar Engeland en verkocht Pendennis Castle aan de Luxemburgse fabrieksdirecteur Kaell.

In 1964 kocht de familie Gabriels Pendennis Castle en maakte er een onderkomen voor schipperskinderen van. Nadien exploiteerden de familie er een pension voor bejaarden en weer later werd het omgevormd tot een hotel.

In 2002 kocht Stones@Work Pendennis Castle van de familie Gabriels om het gebouw en de omliggende parktuin een andere bestemming te geven.

Samen met het gerenommeerde Antwerpse architectenbureau Poponcini & Lootens is de zoektocht begonnen naar een nieuwe invulling van de locatie. Uitgangspunt was om optimaal wooncomfort te creëren, het oorspronkelijke kasteel te behouden en twee nieuwe gebouwen in de parktuin te ontwerpen die zowel het kasteel als de monumentale bomen respecteren.

Het uiteindelijke ontwerp straalt een zekere nostalgie en klasse uit. Het kasteel en de inplanting van de nieuwe volumes staan garant voor een aangename woonomgeving. De sfeer van het oude kasteel en de moderne gebouwen in de parktuin vormen een uitdagende drie eenheid.

 

Stones@Work

Sinds 2000 ontwikkelt en realiseert Stones@Work in de provincie Antwerpen appartementen die ‘sleutel op de deur’ worden verkocht.

In een vroeg stadium worden toekomstige gebruikers betrokken bij het project om hen goed, uitgebreid en met open vizier te informeren. S@W ontwikkelt met een scherp oog voor kwaliteit, maar vooral met een warm hart voor de gebruikers die in de door ons ontwikkelde gebouwen wonen.

Toekomstige eigenaren van Pendennis Castle die kopen om te wonen of om te investeren hebben een waardevaste belegging in vastgoed door de unieke locatie, onderscheidende architectuur en de tijdloze materiaal keuzes.